Pelargonrecept

 

Annorlunda Pelargon recept

Pelargonmix med räkor

Stek lite skuren lök i olja. Koka ris med den stekta löken i. Häll i vitt vin. Tllsätt salt coh peppar. När riset är färdigt, blanda i finklippta blad med olika pelargon smaker, gärna citrus doftande. Tillsätt också pamesanost. Stek eller grilla räkorna hastigt. Lägg dem på toppen av risotton.

Lammfilè med pepparmints pelargon

Stek lammfilèn snabbt i lite margarin och håll den varm. Sila av skyn och gör en sås till rätten. Tillsätt vitlök, hela pepparkorn, rosmarin, lagerblad samt lite salt, låt koka sakta. Mot slutet red såsen med lite redning. Tillsätt några finklippta pelargonblad med pepparmintsmak tex. P.tomentosum. Skär upp lammet i fina skivor och häll såsen över.

Färsk laxfilè med pasta smaksatt med pelargon

Med färsk lax som huvudingrediens görs en lätt sås, smaksatt med finnklippta pelargonblad från Concolor Lace/Filbert. Koka pastan lagon fast i konsistensen, lägg i en klick smör. Stek laxen i smör, avsluta med att hälla på grädde. Smaksätt pastan med salt och finklippta pelargonblad. Strö pistage eller cashew nötter på. Servera laxen ovanpå pastan, häll såsen på toppen. Garnera ev. Med några pelargonblad.

Hönssoppa med citrus pelargon

Koka en höna (tar ca.2tim). Krydda efter behag med salt och peppar. Skär fina bitar av kötet och lägg det sedan i buljongen som blev av koket. Tillsätt grädde. Till sist lägg i de finklippta bladen från citrus pelargoner, tex. Mabel Gray, Citronella, Orange Fizz eller P.crispum. Servera gärna små brödkrutonger och söta soyabönor vid sidan.

 

Om det är någon som har nått bra pelargonrecept, maila gärna det så lägger vi upp det på sidan..  gärna med ett foto 🙂

mail: webmaster@malarpelargoner.se