Aktiviteter

Aktiviteter för 2022 (uppdateras vartefter, så håll utkik)

Vintern och vårens träffar

I januari kör vi igång nya pelargon säsongen med nya träffar i lokalen på Gryta (Julrosvägen). De är till för dig som gillar att prata pelargoner och kanske kan du samtidigt även lära dig något nytt eller kanske byte till dig en sedan länge eftersökt sort.

Vi kör med lite olika tema på varje träff. Första träffen är onsdag 12/1 kl.18.30 då .Då kommer Ingegerd Kilarne Holm att berätta för oss om ”kulturarvs potatis” ett projekt som Ingegerd deltager i. Ingegerd kommer även att berätta om tomater och hur du bäst odlar dem, Ingegerd odlar själv varje år över 200 olika sorter.

Har du överskott på fröer så ta gärna med dig, för byte eller att sälja. Vi delar med oss av den kunskap vi har om fröer och frösådd.

Kommande datum är 23/2 även då kl.18.30, då får vi besök av vildpelargon experten Jan Movitz. Vi kommer att få lära oss om vildpelargoner, deras ursprung och hur vi bäst ska odla dem i Sverige.

Vi brukar hålla på ungefär 2 timmar. Möjlighet finns även för stickling/fröbyte. Alla är välkomna oavsett om du är nybörjare eller har samlat många år. För mer information om träffen kontakta Emma Larsen emma.larsen@telia.com eller Gunilla Schill gunillaschill@hotmail.com

På träffen så bjuder föreningen medlemmarna på fika, är du inte medlem? Passa på att bli! Är du inte medlem men vill ändå passa på att komma på våra träffar så tar vi en blygsam avgift på 50:-/person.

Välkomna!

*******************************************************************************

Gemensamma utflykter våren 2022

Mälardalens Pelargon Vänner kommer som vanligt att besöka Sune Tryggs handelsträdgård. Vi får komma dit en helg då de ännu inte har öppnat för allmänheten. Resan blir en lördag i slutet på februari eller i början på mars. Vi återkommer med datum för resan.

Föreningen kommer även att anordna en gemensam dagsutflykt till Torsåkers, Torsångs och Bäsnas Handelsträdgårdar i mitten av april. Mer information om tid och datum kommer.

*******************************************************************************

Lördag-söndag 13-14 augusti Pelargon utställning på Vallby Frilufts museum

Självklart blir det även 2022 en pelargon utställning på Vallby. Vi medlemmar ställer ut våra pelargoner och visar dem i Missionshuset mellan kl.11-16, båda dagarna. Utanför Missionshuset har du möjlighet att köpa pelargon plantor och sticklingar och annat växtrelaterat direkt av våra medlemmar. Vi har lotterier och en tävling där du kan rösta på utställningens vackraste pelargon som du även har chans att vinna en stickling av. Vårt mål är att alltid ha fler pelargoner att visa upp än tidigare år. Passa även på att se Vallby Friluftsmuseum med alla dess sevärdheter.

Se gärna ytterligare information på www.vallbyfriluftsmuseum.se

********************************************************************************

Årsmöte 2022 är bokat till den 9/3 kl.18.30.

Efter mötet blir det en pelargon-tävling som alla kan vara med på!

Obligatorisk anmälan för detta evenemang, anmäl dig till Emma Larsen: mail: emma.larsen@telia.com eller mobil:070-6070144 *********************************************************************************

Kommentera