Pelargonresa juni 2012

Mälardalens pelargonvänner on tour again 2012 0606-06 10.

Då var det åter igen dags för pelargonvännerna att dra söderut. Med tanke på vår förra resa där vi näst intill fick bensinstopp, så inledde vi denna med att tanka full tank på Erikslund. Vi var sju stycken kvinnor i våra bästa år som åkte i väg i två bilar.  Med på resan detta år är Emma Larsen, Gunnilla Sillen Schill, Gunilla ”Stenis” Stenvall, Lena Roxell,  Maria ”Snurran”  Brolén, Mia Brofeldt och jag själv, Helena Larsson.

Efter att tankat fullt ställde vi kosan mot Braehus. I Braehus vackra omgivningar intog vi vår medhavda matsäck. Sedan blev det full fart mot Odensjö handelsträdgård. Det gällde förstås att helst vara först fram så man var först in för att plocka åt sig härligheterna i växthuset. Detta race vann Emmas bil, ändå så lyckades Sillen och Stenis att snyta några riktiga raringar mitt framför ögonen på henne. Vi avslutade Odensjövistelsen med kaffe och smörgås, det smakade mycket bra.

Nästa anhalt gick till vårt boende Ekebackens hotell och konferens i Markaryd. Detta kom att bli vår bas under våra dagar i sydligaste Sverige. Väl på plats fick vi ett mycket väl mottagande. Efter att vi packat upp tog vi oss till restauranten där vi serverades västerbottenpaj med lax till förrätt samt fläskfilé med potatisgratäng. Som allt annat i matväg på detta ställe smakade det underbart.

Efter att vi sovit gott i sköna sängar och ätit god frukost packade vi matsäck och gav oss av mot Stenåsa i Varberg. Vad skulle vi göra där då? Ja, varför ska man bara inrikta sig på att köpa pelargoner när det finns hoyor? Nej, just det, i Stenåsa frossade vi i hoya inköp, och det blev en hel del blommor här med.

Vi for vidare med Ullared som var vårt nästa stopp. Här åt vi en fantastiskt god kycklingsallad ute i kylan, sedan bar det av in i Ullareds varuhus och ännu mer shopping. En hel del inköp blev det även här. Några hade efter denna dag lite abstinens efter pelargoner, så det tog en sväng förbi en handelsträdgård med pelargoner på vägen hem. Några stannade kvar och shoppade vidare på Ullared i stället.

Väl hemma i Markaryd tittade vi igenom våra inköp. Vissa inköp var kanske mer intelligenta en andra, men några hade i alla fall shoppat loss och köpt erotikdödaren ”Onepeace”, det var en person som dock inhandlat sig en ”full cover”. Skillnaden, ja, den tror jag får stanna mellan oss som var med.

Efter att skrattat en hel del åt våra inköp gav vi oss iväg för att äta igen. Även denna kväll åt vi på vårt hotell, och precis som tidigare var maten helt fantastiskt underbar! Menyn bestod av till förrätt, grön ärtsoppa och cheesecake, till varmrätt serverades ugnsbakad ryggbiff med potatis samt en underbar chokladdessert som avslutning.

Sedan delade vi in oss i två lag och spelade biljard, hur det gick? Ja, det tror jag också får stanna mellan oss som var med, men många glada skratt medförde i alla fall denna match.

Fredagmorgon och dags för ny utflykt. Efter att ha packat matsäck begär vi oss iväg till vårt första stopp för dagen, nämligen Bohus perenner. Här möttes vi av ett mycket spännande par som b.la. lärde oss att man inte fick ta på blombladen. En del inköp blev det i alla fall även här. När vi shoppat klart åkte vi i väg till en underbar trädgård i Båstad där vi åt vår medhavda matsäck, denna gång var det potatissallad och rostbiff, mycket gott. När regndropparna började falla packade vi in oss i våra bilar och for iväg till Monica Lilja-Ingelmark. Här var det ännu mer frossa i pelargoner. Ett mycket varmt mottagande av både Monica och hennes man fick vi. Gott fika med hembakad jordgubbstårta som avslut var inte helt fel. Sedan shoppade vi loss igen, meeera pellisar.

Väl tillbaka på hotellet hade personalen förberett en god vickning som vi mumsade i oss.

Lördagen inleddes som övriga dagar med frukost samt packning av bilar. Första stopp denna dag var KE Pettersson Handelsträdgård i Helsingborg. Här shoppades också lite smått och gott.

Vi far vidare mot Sofiero, idag var som tur var vädergudarna lite snällare mot oss. Något vi var tacksamma för när vi vandrade runt i Sofieros underbara omgivningar. Denna dag hade fått med oss lax, potatis och romsås i matsäcken. Vi åt vår medhavda lunch i växthuset vingården på Sofiero, vi hade inte kunnat önska oss bättre.

Tillbaka i Markaryd så var det då dags för att sätta i gång med den berömda packningen, puh….Men döm om allas vår förvåning, packningen gick snabbt och lätt, vi hade ju kunnat shoppa mer!!!!Ändå så lyckades vi i pelargonväg få med oss över 300 pelargoner hem. Kvällen avslutades med pizza och vackert pianospel av Emma.

Redan söndag, som vanligt har tiden rusat i väg mycket fort. Efter frukost och sista packningen tar vi vägen över Trollhättan där vi besöker Jessica Lindberg. Och jaadå, mer pelargoner och gott fika här med.

Lite småtrötta allihop beger vi oss nu hemåt, kvällsmaten intar vi på en vägrestaurant som sett sina bästa dagar, dags att komma tillbaka till verkligheten alltså. Men som talesättet säger, borta bra men hemma bäst, men lugn ska ni se, nästa år blir det nog en ny resa, få se om man är med igen?

 

Anekdoter från resan: Stenis som bara var tvungen att köpa en ”Lara Mandarin”, trots att fler hade den sorten hemma, förmodligen hon själv också.  Snurran som shoppade loss till sin man, pellisar förstås, med musikanknytning. Sillen och Emma som vid varje pelargonstopp bestämde sig för att kolla med varandra så de inte köpte några dubbletter, jag säger bara haha! Slutligen tar jag med Lenas glädje tårar när hon fick reda på att dottern gift sig, samt Mias lycka över sin pelargon ”Lyktan från Uppland, den är det nämligen ingen av de andra som har.