Aktiviteter

Växtmarknad på Vallby Friluftsmuseum

19 maj kl. 11-15 medverkar Mälardalens Pelargon vänner på växtmarknaden på Vallby där även trädgårdsföreningar i Västerås medverkar. Det blir förutom pelargoner försäljning av diverse plantor, sticklingar, fröer, trädgårdstillbehör med mera. Har du frågor och funderingar eller kanske vill vara med och sälja så kontakta Anna Gustafson annagustafson566@hotmail.com eller Lena Roxell roxell@telia.com

Varmt välkomna!

Pelargondagar med utställning i Prästgårdens Trädgård

27-28 april kl.10.00-16.00 är det åter igen dags för pelargondagar i Sörstafors. Prästgårdens egen utställning kommer vara större än någonsin så det finns mycket att titta på samt att det även finns sticklingar och plantor till försäljning. Anna Gustafson och Emma Maria Larsen från Mälardalens Pelargon Vänner finns på plats hela helgen och hjälper er med frågor och funderingar på allt som har med pelargoner att göra. Anna och Emma kommer även ha med sig ett urval ur sina egna samlingar till visning.

Varmt välkomna!

Årsmöte 2024 den 17/4 kl.18.00.

Föreläsning om sommarblommor ca. kl.18.30

Efter mötet, som beräknas ta ca.30 minuter (Du som ännu inte är medlem och inte avser att vara med på årsmötet är välkommen klockan 18.30), så kommer Ulrika Norell Lång att berätta för oss allt man behöver veta om sommarblommor och hur man bäst lyckas med odlingen av dem. Ulrika har livslång erfarenhet av odling då hon är uppvuxen i en familj som bestått av generationer av trädgårdsmästare. Ulrika har även arbetat inom trädgård och odling hela sitt yrkesverksamma liv, kanske känner du igen henne från instagram där hon finns under namnet @ulrikalang ? Ulrika kommer även ha med sig visst överskott till försäljning.

Vi brukar hålla på ungefär 1 1/2 – 2 timmar. Möjlighet finns även för stickling/fröbyte. Alla är välkomna oavsett om du är nybörjare eller har samlat många år. För mer information om träffen kontakta Emma Larsen emma.larsen@telia.com eller Gunilla Schill gunillaschill@hotmail.com

Träffen hålls i vår nya föreningslokal Ventilen, Västeråsvägen 31 i Skultuna,

Föreningen bjuder som vanligt på fika till betalande medlemmar. Är du inte redan medlem så kan du bli på plats eller betala för ditt fika.

Välkomna!

Söndagen den 10:e mars åker vi på en gemensam utflykt till Sune Tryggs Handelsträdgård m.m.

Vi samlas som vanligt för samåkning utanför Hälla Shopping kl.8.30 för gemensam färd. Anmälan görs till Gunilla Stenvall vår medlemsregistrerare, tala om ifall du kan tänka dig att vara en av dem som kör. Sune Trygg håller sin handelsträdgård öppen speciellt för oss som är medlemmar i Mälardalens Pelargon Vänner, därför behöver du vara medlem för att kunna delta.

Onsdag den 21 februari kl.18.30 kommer Jan Movitz från International Geraniaceae Group och förläser om vildpelargoner i vår nya föreningslokal ”Ventilen” i Skultuna. Lokalen ligger på Västeråsvägen 31 så det är väldigt lätt att hitta, parkeringsplatser finns det gott om alldeles intill huset som lokalen ligger i. Huset är ett stort vitt tegelhus (tillhör Mimer) på höger sida av vägen.

Föreningen bjuder som vanligt på fika till betalande medlemmar. Är du inte redan medlem så kan du bli på plats eller betala för ditt fika.

Har du överskott av sticklingar eller fröer så ta gärna med för köp/byt/sälj.

Välkomna!

Varmt Välkomna på kommande aktiviteter!

Sidan uppdateras löpande
Har du frågor så kontakta styrelsen

Fika finns som vanligt och är gratis för dig som är medlem på alla träffar som anordnas i föreningslokalen.

Medlem eller inte, alla är  välkomna! Medlem kan du bli genom att betala in på föreningens bankgiro alternativt betala på plats.

Varmt Välkomna!

Lämna ett svar