Pelargonresa Juni 2009

Vår resa till Småland blev en jättelyckad resa! Och det var inte bara allt som vi fick lära oss och som vi fick se, utan minst lika viktigt var all vänskap som vi fick uppleva. På en sådan här resa kommer man varandra mycket närmare och det var många både allvarliga och roliga ämnen som avhandlades. Det var längesedan som jag skrattade så mycket så att magmusklerna blev ömma!

För er som inte var med på resan tänkte jag berätta lite om vad vi gjorde och visa några bilder.

Vi bodde på Ekhagens kurs och konferens i Grimslöv vilket visade sig vara ett jättebra ställe att bo på! Först på programmet var ett föredrag och en filmvisning som handlade om en pelargonresa till England som Emma hade gjort. Mycket intressant!

På eftermiddagen åkte vi till Vislanda för att tillbringa tiden tillsammans med Pelargonglädjen. Emma visade bilder av mängder av blommor och hon berättade och gav tips om bra sorter medan vi antecknade så att pennorna glödde. Jättebra, Emma, att få så fina tips dagen innan vi skulle storhandla! Kjell Pettersson från Pelargonglädjen pratade bland annat om vad man skall lägga märke till när man jämför pelargoner och han visade många mycket fina och pedagogiska bilder!

Nästa dag åkte vi till Odensjö Handelsträdgård och köpte massor med Pelargoner. Monica Birgersson har tagit fram ca 80 olika sorter och nu fick vi se många av dem. Här fick vi också sitta och fika i hennes växthus medan vi pratade och tittade på pellisar under tiden och upptäckte att den och den måste jag nog också ha innan vi åker!

På eftermiddagen tog vi en sväng in i Skåne, närmare bestämt till Flädergården som ligger i Vinslöv. De har haft öppet i bara ca ett år, men vilka mängder av pelargoner och vilket annorlunda sortiment mot vad vi är vana vid! Och så välskötta växter, vi såg knappt ett brunt eller torrt blad någonstans. Så här köpte vi också massor av pellisar. Deras hängpelargoner Royal Dark Red var så enormt stora så om vi hade köpt med oss ett par sådana så hade vi fått hyra släpkärra. Och Stadt Bern som ju klassas som dvärg var så stor så vi stod bara och gapade och sade att det var ju inte möjligt!!! Anna-Maria och Roy som stod för anläggningen var jättetrevliga, entusiastiska och hjälpsamma!

Sista dagen åkte vi hem till Karin och Svend-Erik i Vislanda (Karins Växtverk). Karin har ett jättefint växthus med många välskötta och ovanliga pelargoner! Karin berättar så glatt och entusiastiskt och hon har en väldig kunskap om ämnet! Här blev vi bjudna på enormt stora och goda räkmackor så vi klarade oss utan mat resten av dagen. Här köpte vi också en mängd pelargoner, så när vi skulle packa in allt vi hade så fick det inte plats i bagageluckan så vi måste ställa några i handskfacket också!

Ja det var verkligen en lyckad resa på alla sätt!

Berit

s_1 s_2 s_3 s_4 s_5 s_6 s_7 s_8 s_9 s_10 s_11 s_12 s_13 s_14 s_15 s_16 s_17